If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ми гледам аз, минал си 125км за точно 1ч, а си карал със 128 километра в час?
След тунела на Ихтиман, по надолнището както си засилен със 130 и си хакнал круиза, правиш reset на компира, и следващите 100км ти гарантирам, че ще дадеш по-нисък разход и от Пинко или този.
И много интересни резултати се получават като направите елементарна сметка и си умножите времето по скороста, получавате изминатия път, съответствия няма.
Е, в тази, която си постнал всичко си е нормално.
Но тази на Tweety е загадка.
Е, в тази, която си постнал всичко си е нормално.
Но тази на Tweety е загадка.
Заради 17-ките е. И при мен дава леко несъответствие. Даже бях пуснал тема - отклонението е около 3.5 на 100 км.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Заради 17-ките е. И при мен дава леко несъответствие. Даже бях пуснал тема - отклонението е около 3.5 на 100 км.
Не е заради гумите. Заради гумите се получава радлика между отчетеното от километража разстояние и реалното разстояние. При Tweety разминаването е в изчислението за средната скорост. Trip - а я изчислява на базата на отчетеното от километража (без значение дали е вярно или не заради гумите) и времето.
PS:
По скоро разходът, който показва trip - а може да се влияе от размера на гумите.
Значи е нормално един трип да лъже в километрите, но разхода колкото е по-нисък, толкова е по-верен, хехе...
За снимката, която ти си постнал има пренебрежимо малко разминаване между изчислената и показаната средна скорост. Ако на часовника имаше секунди, сигурно щеше да е 100% еднакво.
За снимката, която ти си постнал има пренебрежимо малко разминаване между изчислената и показаната средна скорост. Ако на часовника имаше секунди, сигурно щеше да е 100% еднакво.
Ето, да анализираме оригинала, фотошопарката я правих по друг повод :
За 3ч и 38мин съм изминал 391.3км по трип. комп. със средна скорост 108км/ч, но като умножа времето 3.38 по средната скорост 108 се получава 365.04 км. Но аз реално съм изминал около 390км защото толкова е разстоянието от Бургас до София, а си показва и толкова-391.3. От всички тези цифри мен ме интересува показанията само на най-долния ред, а то е 9.6/100. Тъй като карам на газ не мога да засека това вярно ли е или не, предполагам, че толкова ще гори бензин, защото в конкретния случай ми даде малко под 11/100газ.
Та любопитно ми е от къде идват тези отклонения при всички, и за това питам дали някой не кара по-бързо и да постне снимка, да съпоставя разхода в пари при среден разход, защото жена ми при средна скорост около 80, от Бургас до София прави разход 6.9 по борд, съжалявам, че не щракнах показанията, защото не знам дали ще и се наложи да кара парахода толкова?
Ето, да анализираме оригинала, фотошопарката я правих по друг повод :
За 3ч и 38мин съм изминал 391.3км по трип. комп. със средна скорост 108км/ч, но като умножа времето 3.38 по средната скорост 108 се получава 365.04 км. Но аз реално съм изминал около 390км защото толкова е разстоянието от Бургас до София. От всички тези цифри мен ме интересува показанията само на най-долния ред, а то е 9.6/100. Тъй като карам на газ не мога да засека това вярно ли е или не, предполагам, че толкова ще гори бензин, защото в конкретния случай ми даде малко под 11/100газ.
Та любопитно ки е от къде идват тези отклонения?
Допускаш грешка като при пресмятането вземаш времето кото 3,38. Това са 3 часа и 38 минути, които трябва първо да превърнеш в десетична дроб (като разделиш минутите на 60 и резултатът прибавиш към кръглите часове.
Т.e. 38/60 = 0,633
Или времето в изчисленията няма да е 3,38 а 3+0,633.
Т.е. 3,633
Допускаш грешка като при пресмятането вземаш времето кото 3,38. Това са 3 часа и 38 минути, които трябва първо да превърнеш в десетична дроб (като разделиш минутите на 60 и резултатът прибавиш към кръглите часове.
Т.e. 38/60 = 0,633
Или времето в изчисленията няма да е 3,38 а 3+0,633.
Т.е. 3,633
Трудно, но се съгласих...
Значи можем да им вярваме, приблизително за ориентир. А номерата с ниски показания са друга тема.
Трудно, но се съгласих...
Значи можем да им вярваме, приблизително за ориентир. А номерата с ниски показания са друга тема.
Разходът показан от trip - а е друга бира
Може да е спускано отнякъде, може да е от размер гуми, може да е от гориво, състояние на двигателя, натоварване, дори от вятъра.
Колеги, имам по-обикновен въпрос - някой от вас да е разглобявал пръскалките на предното стъкло,че май са запушени и не пръскат, а помпата работи и на изхода й има налягане? На пръв поглед не можах да разбера как да ги демонтирам - май трябва да се сваля цялата пластмасова облицовка отпред или бъркам ?
Колеги, имам по-обикновен въпрос - някой от вас да е разглобявал пръскалките на предното стъкло,че май са запушени и не пръскат, а помпата работи и на изхода й има налягане? На пръв поглед не можах да разбера как да ги демонтирам - май трябва да се сваля цялата пластмасова облицовка отпред или бъркам ?
Няма смисъл да ги разглобяваш, с тънък стоманен тел или друго каквото имаш под ръка с подходящ диаметър, мушкаш по дупките и става идеално.А с тънка игла може да регулираш и накъде да пръскат
Не е нужно да сваляш цялата пластмаса. Само пръскалките се свалят като подпъхнеш нещо плоско и остро в основата им и напъваш нагоре.
Comment